Szécsenyi 2020

A projekt címe:

”Vár a szakma!”- a Bajai Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése

 

A kedvezményezett neve: Bajai Szakképzési Centrum

A projekt azonosító száma: GINOP 6.2.3-17-2017-00018

A szerződött támogatás összege: 449 685 571 Ft,

 azaz négyszáznegyvenkilencmillió-hatszáznyolcvanötezer, ötszázhetvenegy Ft

A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

brák, logókAz Bajai Szakképzési Centrum közel 450 millió forint kormányzati és Európai Uniós (GINOP-6.2.3-17) pályázati forrást nyert el. A megvalósuló beruházások célja, hogy a diákok a lehető legkorszerűbb berendezések segítségével, otthonos környezetben szerezhessenek magas szintű szakmai képesítést.

A támogatásból felújítják a szakképzési centrumhoz tartozó kollégiumokat, korszerűbb vizesblokkok, konyhák és lakóegységek várják majd a tanulni vágyókat. Az iskolák közösségi terei is megváltoznak, a jövőben új sportpályák, szabadtéri főzőhelyek teszik otthonosabbá az épületeket. A projekt keretében minden tagintézmény komoly eszközpark fejlesztésben is részesül, összességében 100 millió forint erejéig.

A projektben részt vevő pedagógusok továbbképzésben részesülnek, melyeknek központi eleme az iskolaelhagyások csökkentése, erősíthetik felkészültségüket a pedagógiai módszertanok és a tehetséggondozás területén is.

A diákok számos közösségi programon vehetnek részt – így jut forrás osztálykirándulásokra, készségfejlesztő és önvédelmi tevékenységekre, mentálhigiéniás, pályaorientációs és életpálya foglalkozásokra is.

A projekt keretében a Bajai SZC Kalocsai Dózsa György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma digitális alkotóműhellyel gazdagodik, amely köré külön tehetségprogramok is megszervezésre kerülnek.

A projekt alapgondolata az intézmény diákmegtartási képességének fejlesztése. A szakmai eredményeknek megfelelően kerülnek rendszeres gyakorlatba ültetésre a sikeres tevékenységek.

A Bajai Szakképzési Centrum a projekt megvalósításával igyekszik hozzájárulni a diákok egyéni és kollektív sikereihez, de a térség gazdasági fellendüléséhez is.

A projekt megvalósításának időbeli ütemezése:

A projekt kezdete: 2018. 02. 01. , a projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. 03. 29.